Kuinka voit saavuttaa taloudellinen riippumattomuuden 10 vuodessa

Kuinka voit saavuttaa taloudellinen riippumattomuuden 10 vuodessa

Monet ihmiset pohtivat sitä onko heidän mahdollista elää taloudellisesti riippumatonta elämää seuraavan vuosikymmenen aikana. Epävarmoista ajoista huolimatta tämän saavuttaminen on mahdollista. Oikealla lähestymistavalla voit elää elämää ilman pelkoa konkurssiin ajautumisesta tulevaisuudessa.

Ensinnäkin sinun on pohdittava sitä, kuinka paljon rahaa lainavertailulla haluat ansaita. Elinkustannukset Suomessa ovat tunnetusti melko korkeat – noin 8,17% korkeammat kuin Yhdysvalloissa. Tarvitset noin 27 euroa päivässä pelkästään selviämistä varten.

Kun olet huomioinut ruoka- ja asumiskustannuksesi on tärkeää, ettätienaatmahdollisimman paljon rahaa joka kuukausi. Sinun tulee myös varmistaa, että menosi ovat tulojasi suuremmat. Nyrkkisääntönä, jos tavoitteenasi on saavuttaa eläkkeelle siirtyminen ja elää taloudellisesti riippumatonta elämää 10 vuodensisällä, sinun tulisi sijoittaa70% tuloistasi suoraan aggressiivisiin sijoituskohteisiin.

Osakkeet, sijoitusrahastot ja kryptovaluutatovat hyviä vaihtoehtoja. Toki sinun on syytä myös varmistaa joka kuukausi, että portfoliosi tuottaa rahaa.